Ερευνητικό Έργο

Δημοσίευσε και ανακοίνωσε πάρα πολλές επιστημονικές ερευνητικές εργασίες (ομαδικές και ατομικές) σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, συνέδρια, ξένα και Ελληνικά, στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχιατρικής Επιδημιολογίας (κυρίως στον τομέα της ψυχοσωματικής του καρκίνου) κ.ά.

Από το 1976 συμπεριλαμβάνεται στον ειδικό κατάλογο ερευνητών της UNICEF στον τομέα της ψυχοσωματικής και επιδημιολογίας του καρκίνου.

Συμμετοχή είχε επίσης, στην επιστημονική ομάδα έρευνας στον τομέα της ψυχοσωματικής του καρκίνου, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ερευνητικής Εργασίας για την Ψυχοσωματική του Καρκίνου. Οι εργασίες αυτές δημοσιεύονται από το 1972 στο επιστημονικό δελτίο «Transnational Mental Health Research Newsletter». Ακόμη, αφιερώνεται σε αυτές ειδικό κεφάλαιο στο βιβλίο του J. G. Howells “Modern Perspectives in Psychiatry”, Number Seven (Νέα Υόρκη – 1976).

Ειδική αναφορά για τις έρευνες αυτές και τους ερευνητές γίνεται επίσης (το 1978) σε ειδικό κατάλογο της υπηρεσίας για τη διεθνή έρευνα του καρκίνου (I. V. R. D. Β. – UNICEF – International Cancer Research Data Bank) και το “Directory of on­going research in Cancer Epidemiology”, που εκδίδεται από την IARC, Lyon DKFZ heidelberg (1976), Διεθνής Ένωση του Καρκίνου.

Επίσης, ειδικά κεφάλαια παρουσιάζονται για το θέμα αυτό στο βιβλίο «Στοιχεία Ψυχιατρικής» του Ν. Κ. Ρασιδάκη (Αθήνα 1976), στο βιβλίο της Inger Sandblad «The Human Condition Psychology and Illness” (1981) και σε άλλα διεθνή και επιστημονικά βιβλία και περιοδικά.

Μέλος της Ομάδας Ψυχοκοινωνικών Ερευνών της Κύπρου (1981).

Σκοποί της ομάδας:

(α) Η μελέτη των ψυχοκοινωνικών συνθηκών της Κύπρου

(β) Η μελέτη των ψυχοκοινωνικών και ψυχοβιολογικών προβλημάτων του κυπριακού λαού.

(γ) Η μελέτη και κατανόηση της Ψυχολογίας της Κύπρου κ.ά.

Αρθρογραφεί επίσης, πάνω σε επιστημονικά θέματα στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο και συμμετέχει τακτικά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με επιστημονικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Είναι επίσης, συγγραφέας πολλών βιβλίων 40 εκδοθέντων και υπό έκδοση καθώς και ειδικών κεφαλαίων σε τόμους, επιστημονικού, ψυχοκοινωνικού και ψυχοπολιτικού περιεχομένου.

Ειδική αναφορά για το επιστημονικό, συγγραφικό έργο γίνεται στο έργο «Κύπριοι Συγγραφείς» εκδόσεις Χρ. Ανδρέου, και στο Βιογραφικό Λεξικό της Κύπρου 1998 (Who is Who in Cyprus) ή «Ποιος είναι Ποιος στην Κύπρο», εκδόσεις ΠΑΝ, Κύπρος 1998, κ.ά.

Για την προσφορά του στον επιστημονικό χώρο, δέχτηκε αριθμό τιμητικών διακρίσεων.