Τιμητικές Διακρίσεις

Τιμητικές διακρίσεις από:

 1. Τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Κοινωνικής Πρόνοιας:
  Απονομή Αναμνηστικού Τιμητικού Διπλώματος (1989).
 2. Τον «Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων»:
  Απονέμει τιμητική πλακέτα «για την ακούραστη και πολύτιμη προσφορά του στον Αγώνα του Συνδέσμου κατά του Καρκίνου» (1994).
 3. Τον Σύνδεσμο «Ψυχικής Υγείας για Όλους» – Λάρνακα, Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας: «Η ανοικτή θεραπευτική κοινότητα εξαρτημένων ατόμων λΗ ΤΟΛΜΗ’ απονέμει ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ (1994) για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει στην «ΤΟΛΜΗ» και τα μέλη της».
 4. Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας απονέμει: «ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ» (1996), ως διευθυντή του τμήματος ψυχοκοινωνικής στήριξης στον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ «για τη συμβολή του στην προώθηση της αντίληψης της Ψυχοκοινωνικής αντιμετώπισης των ασθενών με καρκίνο στην Κύπρο».
 5. «Έλαβον με άριστα το 10!», βαθμούς 9, από την εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Παρασκήνιο» 1997: «ως οφειλόμενη βαθμολογία στον άνθρωπο και επιστήμονα, που με συνέπεια και ευσυνειδησία στάθηκε δίπλα στον ανθρώπινο πόνο…», για την τιμητική διάκριση του «Εύφημο Μνεία» από την Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας.
 6. Το Αρχηγείο Αστυνομίας και το Αρχηγείο Εθνικής Φρουράς, τιμητική πλακέτα για συμμετοχή ως ομιλητή στο Τέταρτο Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας «Με Όραμα το Μηδέν» στην Εθνική Φρουρά – 2002.
 7. Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, τιμητική διάκριση – παρασημοφόρηση και απονομή του εμβλήματος της Εθνικής Φρουράς Γ’ Τάξεως – 2004.
 8. Από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμμοχώστου «ΓΑΛΗΝΟΣ» αναμνηστική πλακέτα για τη συμμετοχή του ως ομιλητής στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Ευθανασία – Διαχρονικοί Προβληματισμοί» – 2006.
 9. Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, τιμητική διάκριση – παρασημοφόρηση και απονομή του εμβλήματος της Εθνικής Φρουράς Β’ Τάξεως – 2008.
 10. Από τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τιμητική Ασπίδα Ε.Φ. για Επιστημονική Προσφορά (Νοέμβριος 2009).
 11. Ευρωπαϊκό Δίπλωμα στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Honoris Cause) από το European Institute of Integrative Psychotherapy – 2011.
 12. Επίτιμος Καθηγητής Ψυχοθεραπείας στο European Institute of Integrative Psychotherapy – B. -, 2011.
 13. Πιστοποιητικό Αναγόρευσης Τακτικού Διδασκάλου Ψυχοθεραπείας στο Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας (δυνάμει των διατάξεων του καταστατικού των εσωτερικών κανονισμών της Κυπριακής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας). Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου στις 10 Ιουνίου 2012.
 14. Από το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς, παρασημοφόρηση και απονομή του εμβλήματος της Εθνικής Φρουράς Α’ Τάξεως – 2012, Κύπρος.
 15. Τιμητική Πλακέτα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων, «Ως 1ος Ψυχολόγος – Δραματοθεραπευτής των Ομάδων Υποστήριξης Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου», για στη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του. Προεδρικό Μέγαρο, 29.11.2016.
 16. Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής του Ελληνικού Περιφερειακού Δικτύου – Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, της Εταιρείας για την Εξερεύνηση της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας – Παγκόσμια Οργάνωση, S.E.P.I. (2017).
 17. Απονομή Επαίνου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και Αστυνομίας Κύπρου, για τη διαχρονική προσφορά του στο Αστυνομικό Σώμα, με απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, 28.5.2019.